Oktatói Hálózat

Minőségi felsőoktatás

Print Friendly, PDF & Email

Kedves Kolléga!
Üdvözöljük az Oktatói Hálózat weboldalán

A minőségi felsőoktatás feltételeiről


Ezen a lapon tényeket, információkat teszünk közzé arról, hol tart a magyar felsőoktatás. Ezek a tények indokolják öt pontba foglalt követeléseinket. Szeretnénk, ha az oktatók, a hallgatók és általában a felsőoktatásban érdekelt személyek és közösségek minél szélesebb köréhez eljutnának. Ennek elősegítésére állítottuk össze a főlapunkon is megnézhető prezentációt, ami tartalmazza a  ma talán legfontosabb tényeket. Az alábbi dokumentumokat ajánljuk letöltésre:

A minőségi felsőoktatás feltételeiről
A főoldalunkon is olvasható, letölthető PowerPoint-prezentáció. Ezt ajánljuk első ismerkedésként a tényekkel és a követeléseinkkel. Mindenki szabadon felhasználhatja vetítésre, húzhat belőle, kiegészítheti  az alább található bővebb információk alapján, vitázhat vele stb.

Egyetemi konzultáció a minőségi felsőoktatás feltételeiről
Word szövegfájl. A prezentációval azonos felépítésben, de kicsit több adatot és jóval több elemző megállapítást tartalmaz.

Az alábbi prezentációkat – a kérdéskör két kiváló kutatójától – mi is felhasználtuk a fenti segédanyagok elkésztéséhez, de sok olyan adatot és elemzést tartalmaznak, amit mi nem vettünk be. Lehet ezekből tovább csemegézni.

Polónyi István 2015: A felsőoktatás elnyomorítása
Polónyi István 2016: A hazai felsőoktatás kondíciói a 2000-es évek második évtizedének közepén
Varga Júlia 2015: Mi lesz veled, egyetem?

Semmit rólunk, nélkülünk!
Az Oktatói Hálózat, csatlakozva a Civil Közoktatási Platformhoz Semmit rólunk, nélkülünk! címmel fogalmazta meg a felsőoktatással kapcsolatos követeléseit.

 

Aki ennél is mélyebben érdeklődik, annak a következő két nemzetközi adatgyűjteményt és elemzést ajánljuk figyelmébe
OECD: Education at a Glance 2015
EU: Education and Training Monitor 2015