Print Friendly, PDF & Email

Mi lesz veled, értelmiség?

Az Oktatói Hálózat „Mi lesz veled, értelmiség?” című vitasorozata a magyar értelmiség, közelebbről egyes veszélyeztetett értelmiségi szakmák, egyetemi és akadémiai közösségek helyzetét tekinti át. A Filozófusvita, a Történészvita, a Közgazdászvita, a Jogászvita, a Pedagógusvita, az Egyetemvita és az Orvosvita után ezúttal a CEU-üggyel foglalkozunk. A vita első részének középpontjában az a kérdés áll, hogy mit jelent a magyar felsőoktatás és tudományos kutatás számára a CEU: riválist vagy partnert, lehetőséget vagy akadályt? A második beszélgetés során magyar egyetemisták és doktoranduszok mondják el, hogy miért fontos számukra a CEU. A harmadik panel résztvevői azt elemzik, hogyan illeszkedik a CEU-ügy a kormány felsőoktatás-politikájának rendszerébe.

A CEU-ÜGY

Idöpont: 2017. június 1. csütörtök 17h

Helyszín: ELTE BTK Gombocz Zoltán terem, 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A. fszt.47.

Program:

  1. Jó-e nekünk a CEU?

Résztvevők: Bojár Gábor, a Graphisoft és az Aquincum Institute of Technology alapítója és Mezei Ferenc professor emeritus, az MTA rendes tagja.

Vita

  1. A CEU magyar diákszemmel

Résztvevők: Lehotai Orsolya, Radnóti András, Susánszky Péter és Tóth Barnabás, a CEU hallgatói

Vita

  1. A CEU és a magyar felsőoktatás-politika

Résztvevők: Kenesei István kutatóprofesszor, az MTA levelező tagja, Máté András egyetemi docens (ELTE BTK), Radó Péter oktatáskutató (Expanzió Humán Tanácsadó), Wessely Anna egyetemi docens (ELTE TáTK)

Vita

            Moderátor: Heller Mária (ELTE)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A rendezvény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/329559130796102/

Letölthető szórólap: ⇒⇒⇒

Vélemény, hozzászólás?