Az ELTE TÁTK hallgatóinak követelései

Az ELTE TÁTK hallgatóinak követelései

Print Friendly, PDF & Email
  1. Követeljük, hogy az EMMI vonja vissza a szakok megszüntetésére vonatkozó előterjesztését és a felsőoktatási törvény módosításának tervezetét!
  2. Követeljük a felsőoktatási autonómiát! Követeljük, hogy az egyetemre jelentkezők szabadon választhassák meg egyetemeiket és szakjaikat!
  3. Szükség van olyan szakemberekre, akik értenek a társadalomtudományokhoz, az EU-hoz és a nemzetközi kapcsolatokhoz! Ne tiltsák be az ilyen szakembereket kinevelő szakokat!
  4. A XXI. században nem az állam dönti el, kiből mi lesz! nem az állam dönti el, hogy milyen szakma létezhet és milyen nem! Az állam egyetlen képzést sem tilthat be, illetve monopolizálhat a kormány egyeteme számára!
  5. Hozzák nyilvánosságra a döntéseket alátámasztó hatástanulmányokat! Transzparenciát, egyeztetést, szakmaiságot! ne döntsenek rólunk nélkülünk!
  6. Ezeknek a szakoknak a megszüntetésével a kormány szembe megy a nemzetközi és európai trendekkel, aláássa a jövőnket és végképp ellehetetleníti Magyarország érvényesülését a világban!

Vélemény, hozzászólás?