Kiáltvány a nemzethez!

Kiáltvány a nemzethez!

Print Friendly, PDF & Email

Kedves Kollégák, kedves Barátaink!

Miközben tehetetlen haragunkban azon tanakodtunk, értelmiségiként mit tegyünk a konzultációnak nevezett néphülyítés ellen, befújt hozzánk egy igen kedvünkre való, cselekvésre buzdító kiáltványt az elektronikus posta. A kiáltvány az aHang akciójának a támogatására buzdít. A kitöltetlenül áthúzott „konzultációs” íveket az aHang gyűjtőpontjain lehet leadni.

Kiáltvány a nemzethez!

Brüsszel be akarja tiltani az ereszcsatornákat. Ön mit gondol erről?

Te is tudod, hogy ez így nettó marhaság. Ugyanúgy, mint a legújabb álnemzeti álkonzultáció tizenegy brüsszelező kérdése. Te is megkaptad már? Szemed közé a hazugságot?

Ha ma is hullafáradtan értél haza a munkából, ha soha nem tudsz annyit dolgozni, hogy a hónap végén ne kelljen az utolsó hét krajcárodat kiguberálnod a vacsorádra, ha minden nap elkésel a munkahelyedről, mert nem jön a vonat, vagy csigaként vánszorog a szétrohadt vágányokon; ha hónapok óta vársz a műtétedre, és ha mégsem, akkor elkaptál egy kiadós kórházi fertőzést, ha a magyartanár tanítja a gyermekednek a fizikát, és még a kémiát is, de szerfelett örülnöd kell a honvédelmi oktatásnak; ha már megértetted, hogy az ország lezüllesztése és nyomorba döntése nem véletlen, hanem egy szűk családi kör meggazdagodását szolgálja, akkor jobb, ha el sem olvasod az álnemzeti konzultáció álságos kérdéseit. A maradék egészséged kerülhet veszélybe.

Esetleg éppen csomagolsz? Többszázezer társadhoz hasonlóan itt hagyod Magyarországot? Megértelek. Az Európai Unióban az utolsók közt vagyunk a várható életkor, a diplomások száma és az átlagfizetés dolgában, itt a legnagyobb az infláció meg az áfa, itt az egyik legdrágább a gáz piaci ára, itt halnak meg idő előtt legtöbben a légszennyezettségtől, ám az állampárti sajtó mégis azt hazudja, hogy nálunk a legjobb.

Vagy már felnyitottad a borítékot, és olvasod az arcpirító hazugságokat? Látod már, hogy álnok módon Orbán Viktor minden bűnét a Brüsszelnek csúfolt Európai Unió és Ukrajna nyakába varrják?

Brüsszel el akarja törölni a rezsitámogatást?

Ez úgy hazugság, ahogy van. Rezsitámogatás címen valójában kifosztanak téged a világpiaci ár felett vásárolt orosz energiahordozókkal (és mellesleg ezzel úgy támogatják a békét, hogy az agresszor Putyint pénzelik). Az Európai Unió csak azt szeretné, hogy a rezsicsökkentéssel se a kőgazdag Fidesz-csókosok járjanak jól. Ha már nem szégyellik rezsicsökkentésnek nevezni.

Brüsszel Magyarországon is migránsgettókat akar létrehozni?

Ez úgy hazugság, ahogy van. Ha követed a híreket, azt látod-hallod, hogy Orbán Viktor ezrével hozza be a külföldi vendégmunkásokat. Miközben fennhangon uszít az idegenek ellen. És még gettóba is zárja őket: hogy ne lásd őket, és ne tudd meg, hogy itt vannak, itt élnek közöttünk.
A tizenegy kérdésből ez csak kettő volt. A többi sem különb.

És egyáltalán, mi az, hogy szuverenitás? Mit is kellene megvédenünk? Hát őt. Nem Magyarországot, őt. Orbán Viktort. Hogy idegen zsarnokokkal bratyizhasson, hogy szuverén zsarnokként azt csináljon velünk és szép hazánkkal, amihez kedve szottyan, no meg azért is, hogy elkerülje a büntetést megannyi bűnéért, barátai, rokonai és a saját zsebének megtöméséért, az ország kifosztásáért.

És egyáltalán, mi az, hogy nemzeti konzultáció? Hogy milyen egy valódi konzultáció? Ilyen:

  • Először is: elfogulatlan, sugalmazás nélküli kérdéseket kell tartalmaznia.
  • Másodszor: a kérdésekhez korrekt tárgyszerű információknak kell kapcsolódniuk.
  • Harmadszor: a kérdésekről nyilvános vitát kell folytatni minden politikai fél bevonásával.
  • Negyedszer: a konzultációra beérkező válaszok számlálását független testületnek kell végeznie, az eredménynek ellenőrizhetőnek kell lennie.

Mivel ez eddig egyetlen nemzeti konzultáció esetében sem állt fenn, így ez a komédia bizony Hitler és Göbbels álságos játszmáira hasonlít. Ők ezt tizenkét éves uralmuk alatt csak négyszer merték eljátszani, Orbán Viktor viszont most éppen tizenharmadszor.

Honfitársaink! Ne vegyetek részt ebben a szégyenteljes színjátékban! Küldjétek el az üres konzultációs íveket az aHangnak, vagy adjátok le valamelyik gyűjtőponton!

A kiáltványt terjesztésre ajánlja az Oktatói Hálózat, a Hivatlanul, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és az Országos Közös Akarat.

Vélemény, hozzászólás?