Meghívó sajtótájékoztatóra

Meghívó sajtótájékoztatóra

Print Friendly, PDF & Email

A közoktatás és a felsőoktatás problémáival foglalkozó civil hálózatok – a Hálózat a Tanszabadságért, a Hívatlanul és az Oktatói Hálózat 2014. március 24-én, hétfőn 12 órakor közös sajtótájékoztatót tartanak, amelyre tisztelettel meghívjuk Önt.

A sajtótájékoztatón bemutatjuk a hálózatok által közösen készített Vádirat a kormány oktatáspolitikája ellen című dokumentumot, amely az Orbán-kormány köz- és felsőoktatásra vonatkozó, 2010 és 2014 között hozott intézkedéseinek hatásait tárgyalja.

A vádiratban foglaltak alapján a három hálózat a magyar oktatásügy lezüllesztésével, működési feltételeinek drámai mértékű lerontásával, az eddig elért eredmények tönkretételével vádolja a kormányt.  A vádpontok szerint a közoktatás teljes elfoglalására és a felsőoktatás leigázására törő oktatáspolitika – akármilyen kormány kerül is hatalomra – folytathatatlan. Egy valóban felelős kormánynak nem lehet célja, hogy csökkentse a tanult, korszerű ismeretekkel rendelkező emberek számát, nem lehet célja a megalázás és a nemzeti nyomor.

A sajtótájékoztató résztvevői:

Heller Mária (OHA)                                      Lázár Júlia (Hívatlanul)

Máté András (OHA)                                      Trencsényi László (HAT)

                                  

Időpont: 2014. március 24, hétfő 12.00

Helyszín: Best Western Hotel Hungaria, Konferenciaterem 1. (Budapest VII. Rákóczi út 90.)

 

Szeretettel várjuk:

Pásztor Erzsébet,
a sajtótájékoztató házigazdája

Budapest, 2014. március 20.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?