Az Oktatói Hálózat (OHA) nyilatkozata a média pontosságáról és az OHA küldetéséről

Az Oktatói Hálózat (OHA) nyilatkozata a média pontosságáról és az OHA küldetéséről

Print Friendly, PDF & Email

Az Oktatói Hálózat (OHA) örömmel tapasztalja, hogy az írott, szóbeli és képes sajtóban egyre gyakrabban emlegetik. Azonban nem mindig pontosan (legutóbb: Klubrádió 2021. május 10. Reggeli gyors ‒ Szénási Sándor interjúja Stumpf Istvánnal).

Nem oktatási hálózat vagyunk, bár oktatunk;
nem ellenzékiek vagyunk, bár sok mindent ellenzünk;
nem vagyunk szervezet, bár sok mindent szerveztünk már;
civilek hálózata vagyunk, akik állampolgársági és értelmiségi felelősséggel véleményt formálunk a felsőoktatás és általában a közélet dolgairól és a mindenkori magyar valóságról.

Az Oktatói Hálózat (OHA) a magyar felsőoktatásban dolgozó oktatók és kutatók autonóm szerveződése, civil mozgalom, amely szolidáris és együttműködik sok más autonóm és kritikus civil szervezettel és mozgalommal. Több mint ötszáz csatlakozott tagunk Magyarország-szerte mindenféle rendű, rangú és korú magyar egyetemi oktató. Honlapunkon és Facebook-oldalunkon olvasható a 2012-ben megfogalmazott küldetésnyilatkozatunk.

A valósághoz való viszonyunkat pedig az általunk tapasztalt tények határozzák meg és nem az, hogy mit szeretnek hallani bizonyos politikusok. Erről bárki meggyőződhet, ha elolvassa a 2012 óta írott nyilatkozatainkat.

 

Oktatói Hálózat
2021.
május 12.

 

Vélemény, hozzászólás?