Oktatói Hálózat

Milla-tüntetés – Deczki Sarolta

Print Friendly, PDF & Email

Kedves Barátaim, kedves Honfitársaim!

Mi, felsőoktatásban dolgozó oktatók és kutatók hiszünk abban, hogy Magyarország sikerének záloga a tudás!

Aki tanul, az nem potyautas! A tudás megszerzése nem csak az egyéni boldogulás útja, hanem az egész közösség, az egész magyar társadalom felemelkedését és gazdagodását szolgálja. Magyarország csak magasan képzett szakemberek, mérnökök, tanárok, tudósok, művészek, kutatók munkájára támaszkodva adhat választ a ma és a holnap kihívásaira. Csak velük és általuk oldhatja meg a jelen gazdasági és társadalmi válságát. A minőségi felsőoktatás a feltétele annak, hogy Magyarország versenyképesebb, szolidárisabb és demokratikusabb nemzetté váljon.

Az egyetem nem lehet kiszolgáltatva pillanatnyi hatalmi játszmáknak és lobbyknak!

Az egyetemi polgárok nem alázatos alattvalók, akiket rendeletileg és kézi vezérléssel irányítani lehet!

Célunk a magyar felsőoktatás értékeinek megőrzése és megújulásának elősegítése! Tisztában vagyunk azzal, hogy a felsőoktatást át kell alakítani.  De olyan irányba, mely esélyegyenlőséget kínáló hozzáférést, kiváló minőségű képzést biztosít és világszínvonalú kutatási eredmények hátterét teremti meg!

Amely igazságosan osztja meg az oktatás költségeit és megadja a diplomások szabad munkavállaláshoz való jogát!

Ehhez pontos szabályozásra, alaposan kidolgozott és egyeztetett törvényekre, igazságos felvételi viszonyokra, takarékos és hatékony finanszírozásra van szükség!

Az Oktatói Hálózat kész tenni és harcolni ezért!

Kedves Barátaim, kedves Honfitársaim! Hallgatók és diákok, oktatók és kutatók, szülők és nagyszülők! Fogjunk össze egy igazságosabb, demokratikusabb, sikeresebb, szolidárisabb, okosabb és bölcsebb Magyarországért! Védjük meg az egyetemeket, védjük meg a jövőnket!

Vélemény, hozzászólás?