Az Oktatói Hálózat szolidáris a Magyar Orvosi Kamarával

Az Oktatói Hálózat szolidáris a Magyar Orvosi Kamarával

Print Friendly, PDF & Email

Az Oktatói Hálózat elítéli a kormány nemtelen támadását a Magyar Orvosi Kamara ellen. A magyar orvosok mindannyiunk egészségének védelmére, ápolására tették fel az életüket. Gyógyító tevékenységük szakmai és etikai felügyeletében, foglalkoztatásuk és képzésük szabályozásában, az egészségügyre vonatkozó jogszabályok előkészítésében, véleményezésében, valamint érdekeik védelmében alapvető szerepet játszik önkormányzati elven működő szakmai szervezetük, a Magyar Orvosi Kamara.

A 2019-ben megújult MOK-elnökség évek óta magas szakmai színvonalon, proaktívan és kitartó türelemmel fogalmazza meg az egészségüggyel kapcsolatos reformelképzeléseit és állásfoglalásait, amelyekre a kormányzat elutasítással, ignorálással, illetve növekvő arroganciával reagál.

Az Orbán-kormány immár 13 éve rombolja Magyarország jövőjének két zálogát, az oktatást és az egészségügyet. Legutóbbi választási győzelme után egy rendőrminiszter alá rendelte e kulcsfontosságú területeket, és egyre erőszakosabb módon próbálja ráerőltetni akaratát a pedagógusokra és az orvosokra, valamint az őket képviselő szervezetekre. A Magyar Orvosi Kamara jogait súlyosan korlátozó törvény statáriális gyorsaságú elfogadása és a MOK ellen folytatott politikai inszinuációs kampány jelzik, hogy a kormányzat ismét szintet lépett a jogállamiság és a szakmai autonómiák leépítésében.

Az Oktatói Hálózat követeli a Magyar Orvosi Kamara jogait csorbító törvény haladéktalan visszavonását! Szolidárisak vagyunk a Magyar Orvosi Kamarával, támogatjuk tevékenységét. A jövőnkért, mindannyiunkért.

2023. március 15.

Vélemény, hozzászólás?