Oktatói Hálózat

Oktatói Hálózat: Petíció a hallgatók 6 pontjának támogatására

Print Friendly, PDF & Email

Tisztelt Oktató Kollégák!

Az Oktatói Hálózat január 15-i tanácskozásán az alábbi petíció kezdeményezése mellett döntött. Kérjük, támogassák aláírásukkal így segítve azt, hogy a parlament és a kormány úgy alakítsa át a felsőoktatás törvényi, illetve rendeleti szabályozását, hogy azt az érintettek is elfogadják a hallgatói hat pontban foglalt követelések teljesüléseként!

Petíció Magyarország törvényhozásához és kormányához

Az egyetemi-főiskolai hallgatók és a középiskolás diákok tüntetéseik során hat pontban foglalták össze követeléseiket. E hat pontot támogatásáról biztosította a felsőoktatási szféra hallgatói és oktatói érdekképviseleti szervezeteinek egészét átfogó Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum (tagjai: Magyar Rektori Konferencia, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Pedagógusok Szakszervezete, Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, Oktatói Hálózat és Hallgatói Hálózat).

A hallgatók hat pontja:

1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!

2. A keretszámokat állítsák vissza legalább a 2011-es szintre!

3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!

4. Töröljék el a hallgatói szerződést!

5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!

6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba!

Mi, egyetemi és főiskolai oktatók aláírásunkkal szintén kifejezzük egyetértésünket és támogatásunkat a fenti hat pontot illetően annak érdekében, hogy nagyobb súlyt adjunk e mindannyiunk érdekét szolgáló követeléseknek a törvényhozási és kormányzati mérlegelés számára!

A petíció aláírható a http://www.peticiok.com/a_hallgatoi_hat_pont_oktatoi_tamogatasa  helyen.

Vélemény, hozzászólás?