Oktatói Hálózat

Szolidaritás a tiltakozó diákokkal

Print Friendly, PDF & Email

Mi, az Oktatói Hálózat tagjai, szolidaritásunkról biztosítjuk a kormány felelőtlen felsőoktatás-politikája ellen tiltakozó diákokat. Az országszerte zajló diáktüntetések és egyetemfoglalások felhívják a közvélemény figyelmét arra, hogy súlyos veszélyben van a felsőoktatás és a diplomások jövője is. A kormány látszat-egyeztetéseiről és látszatengedményeiről szóló sikerpropaganda azt sugallja, hogy a felsőoktatásban immár „minden rendben van”. A Hallgatói Hálózat akcióinak célja, hogy tudassa a közvéleménnyel: semmi sincs rendben.

Semmi sincs rendben, mert a kormánypárt az alaptörvénybe akarja belevésni a hallgatók röghöz kötését és az egyetemi autonómia korlátozását, mert az ágazati elvonások miatt tömeges elbocsátásokra, intézménybezárásokra, az oktatás színvonalának további hanyatlására, a kutatások elsorvadására kell számítani a közeljövőben.

Az egyetemfoglalás nem ügynélküli lázadók öncélú happeningje, hanem felelős állampolgárok, egyetemi polgárok közérdekű fellépése. Meg kell akadályoznunk a felsőoktatás összeomlását, meg kell védenünk a diplomások szabad munkavállalásának jogát. Ezért harcolnak országszerte a Hallgatói Hálózat és a Középiskolai Hálózat aktivistái, és azért támogatjuk ezt a harcot mi, oktatók is.

***
Az Oktatói Hálózat (OHA) a magyar felsőoktatásban dolgozó oktatók és kutatók autonóm szerveződése.

Vélemény, hozzászólás?