Jávor István köszönete

Jávor István köszönete

Print Friendly, PDF & Email

Az Oktatói Hálózat januárban tiltakozott Jávor István hatósági zaklatása ellen. A tudományos kutató elleni akciók kudarcba fulladtak. Itt közöljük Jávor István köszönő levelét:

Köszönöm nektek és az összes oktatónak, kutatónak, aki mellém állt, amikor tudományos véleményem miatt pereket indítottak ellenem. A NAV által indított 3 milliós pert idézés, vagyis tárgyalás nélkül jogerősen elutasították. A Nemzetgazdasági Minisztérium rágalmazás (sőt annak minősített esete) miatt indított büntetőpert ellenem, melyet mindkét fokon tárgyalás nélkül elutasítottak. A bíróság kiállt a tudományos szabadság mellett. A közérdekű adatkérésből kiderült, ez körülbelül 1 millió Ft-ba került az államnak. Az is kiderült, hogy a NAV az ellenem indított perében legalább három valótlan tényközlést írt le.

Az ELTE-n magánügyben zaklató rendőrség ellen a jogellenes egyetemi zaklatás, és két másik súlyos bűncselekmény miatt tettem feljelentést, amelyekben rendőr és ügyész is érintett. A személyesen átvett feljelentést fizikailag megsemmisítették, vagyis letagadják létét is, pedig személyesen, aláírva vette át a rendőr. Később telefonon még meg is fenyegettek.

Szerintem a pozitív és negatív következmények is a munkámhoz, valamint a kiállásotokhoz köthető. Köszönöm a szolidaritást mindenkinek.

Jávor István

Vélemény, hozzászólás?